1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yüksel Enerji konkordato ilan etti

Yüksel Enerji konkordato ilan etti

Enerji Günlüğü - Bolu’da 74 MW’lık Köprübaşı HES işletmecisi Yüksel Enerji, borcunu yapılandırmada anlaşamayınca konkordato ilan etti.Eski Fenerbahçe...

Yüksel Enerji konkordato ilan etti

Enerji Günlüğü - Bolu’da 74 MW’lık Köprübaşı HES işletmecisi Yüksel Enerji, borcunu yapılandırmada anlaşamayınca konkordato ilan etti.

Eski Fenerbahçe Başkanı Güven Sazak'ın kurucularından olduğu Yüksel Holding'e ait Yüksel Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. konkordato ilan etti. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden çıkan karara göre şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi. Mahkeme, şirketin konkordato komiserliğine Elektrik-Elektronik Mühendisi Melike Özlem Bilgili, Av. Hüseyin Berkan Kırbaç ve Bağımsız Denetçi Ragıp Mümtaz Kutoğlu'yu atadı.

BORÇ YAPILANDIRMASINDA ANLAŞILAMADI

Konuyla ilgili Sözcü Gazetesi’nden Derin Gökçe’ye açıklamalarda bulunan Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Güven Sazak'ın yeğeni Emin Sazak, "Bankalara herhangi bir borcumuz yok. Sadece borçlu olduğumuz şirket ile yapılandırma konusunda anlaşamadık. Bundan dolayı konkordato sürecine gittik. Tek bir alacaklımız yapılandırmayı kabul etmedi. Makul sürede borcumuzu kapatmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksel Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Bolu’da 74 MW kapasiteli Köprübaşı Barajı ve HES’in 49 yıllık işletme hakkına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler