1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP Mısır’da doğalgaz üretimine başladı

BP Mısır’da doğalgaz üretimine başladı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi BP, Mısır karasularında bulunan Batı Nil Delta projesinin ikinci aşamasından gaz üretimine başladı. İngiltere...

BP Mısır’da doğalgaz üretimine başladı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi BP, Mısır karasularında bulunan Batı Nil Delta projesinin ikinci aşamasından gaz üretimine başladı. 

İngiltere merkezli petrol şirketi BP, Mısır karasularında bulunan ve yüzde 82.75 hisseye sahip olduğu Batı Nil  Delta Bölgesi’ndeki çalışmalarının ikinci aşaması kapsamında Giza ve Fayoum sahalarından gaz üretimine başladığını açıkladı. 

Denizin derinliklerinde mevcut kara tesisi bağlantısı ile geliştirilen proje kapsamında iki sahadan günde 400 milyon feet küp (11.3 milyon metreküp) gaz üretiliyor. Üretimin zamanla 700 milyon feet küpe  (19.8 milyon metreküp) çıkması bekleniyor.

BP Grup İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley üretime başlanan West Nile Delta'ın ikinci aşaması ile BP’nin, son üç yılda güvenli bir şekilde 21 yeni büyük üretim projesini gerçekleştirdiğini kaydederek,  2021 itibariyle günde 900.000 varil petrol eşdeğeri gaz üretme hedeflerine doğru ilerlemeye devam ettiklerini ifade etti. 

Batı Nil  Delta Bölgesi’nde beş gaz üretim sahası bulunuyor. Bunlardan ikisi olan Taurus ve Libra’da üretim 2017 yılında başladı. Üçüncü saha olan Raven’de üretimin bu yılın sonlarında başlaması bekleniyor. Üçüncü saha ile birlikte bölgedeki gaz üretiminin günde 1.4 milyar feet küpe ulaşması bekleniyor. Bu ise Mısır’ın doğalgaz üretiminin yüzde 20’sini oluşturacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler