1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bis Enerji kapalı haldeki doğalgaz santralini çalıştıracak

Bis Enerji kapalı haldeki doğalgaz santralini çalıştıracak

Enerji Günlüğü – Bis Enerji, atıl durumdaki doğalgaz kombine çevrim santralini Temmuz 2019’da faaliyete geçirmeyi planlıyor. Bis Enerji Elektrik...

Bis Enerji kapalı haldeki doğalgaz santralini çalıştıracak

Enerji Günlüğü – Bis Enerji, atıl durumdaki doğalgaz kombine çevrim santralini Temmuz 2019’da faaliyete geçirmeyi planlıyor. 

Bis Enerji Elektrik Üretim AŞ, bünyesindeki 486 MW kurulu güce sahip elektrik üretim santralinin yeniden faaliyete geçirilmesine ilişkin olarak kreditör bankalar ve kamu kuruluşları ile uzun süredir görüşmeler yürütüyordu. Şirket, mevcut borçların ödenebilmesi ve tesisin değerinin korunabilmesi için bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesi yönünde karar aldı. 

  

Şirketin yaptığı açıklamada, doğal gaz ile elektrik takası yöntemi veya tesisin kiralanması yolu olmak üzere iki ayrı model üzerinde durulduğu bildirildi. Enerji sektöründen iki ayrı şirketle fizibilite çalışmaları yapıldığı kaydedilen açıklamada, ana kreditör bankanın da desteği ile bu iki şirketten birisiyle 2019 yılı Nisan ayı içerisinde anlaşma yapılmasının beklendiği duyuruldu. 

Anlaşma imzalanırsa 2019 yılı Temmuz ayında tesisin yeniden faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.  

Şirket bu kapsamda, TRSBISEK1817 ve TRSBISEA1611 ISIN kodlu tahvillerinin yatırımcılarına olan borçların yeniden yapılandırılması için gerekli olan protokolü hazırlıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında söz konusu kıymetler yeni bir ISIN kodu ve ödeme planıyla izlenebilecek. 

ENKA ADAPAZARI VE GEBZE DOĞALGAZ SANTRALLERİNİ KAPATTI

Önceki ve Sonraki Haberler