1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkmenistan’ın elektrik üretimi %27 artacak

Türkmenistan’ın elektrik üretimi %27 artacak

Enerji Günlüğü - Türkmenistan’ın elektrik üretiminin 2024 yılına kadar yüzde 27 artarak 33 milyar kilovat saate çıkması planlanıyor.Türkmenistan,...

Türkmenistan’ın elektrik üretimi %27 artacak

Enerji Günlüğü - Türkmenistan’ın elektrik üretiminin 2024 yılına kadar yüzde 27 artarak 33 milyar kilovat saate çıkması planlanıyor.

Türkmenistan, 2024 yılına kadar  toplam elektrik üretimini 2018 yılındaki üretimine göre yüzde 27,2 arttırarak 33 milyar kilovat saate kadar çıkarmayı planlıyor.

TUTAP İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Elektrik üretimini daha da arttıracak olan Türkmenistan bu elektriğini komşu ülkelere satacak proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkmenistan-Özbekistan-Tacikistan-Afganistan-Pakistan (TUTAP) güzergahı boyunca Türkmen elektriğinin tedarikine yönelik bir projenin uygulanması için Ocak ayında, Türkmenistan Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Bankası, Asya Kalkınma Bankası (ADB) ile  500 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Sağlanacak olan bu kredi ile Türkmenistan komşu ülkelerine elektrik ihracatı için elektrik iletim ağını modernize edecek. Türkmenistan halihazırda Afganistan ve İran'a elektrik satıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler