1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla, Çin'de de Model Y’de fiyat arttırıyor

Tesla, Çin'de de Model Y’de fiyat arttırıyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’de popüler Model Y araçlarının fiyatını 1 Nisan’dan itibaren 700 dolar artıracak.

Tesla, Çin'de de Model Y’de fiyat arttırıyor

Enerji Günlüğü - Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’de Model Y araçlarının fiyatını 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren 5000 yuan (700 dolar) artıracağını bildirdi. Benzer şekilde, şirket geçen hafta Model Y fiyatını bazı Avrupa ülkelerinde 2000 euro, ABD’de ise 1000 dolar artıracağını açıklamıştı. 

Tesla, araç teslimat sayısı ve pazar payını artırmak amacıyla geçen sene çok sayıda agresif fiyat indirimleri yapmıştı. Bu strateji, 2023 yılı boyunca faaliyet karı marjının düşmesine neden oldu. 

TAHTINI DEVRETTİĞİ BYD İNDİRİM YAPTI

İndirimli fiyatlara ve daralan marjlara rağmen şirket, teslimat sayıları açısından lider pozisyonunu Çin’deki en büyük rakip olan BYD’ye kaybetti. BYD, daha uygun fiyatlı yeni araç modeli e2’yi tanıtmasının ve Seagull modellerinin fiyatlarını indirmesinin ardından, Destroyer 07 hibrid aracın yeni modelini %11,3 daha düşük fiyatıyla satmaya başlayacağını açıkladı. Geçen hafta da, akıllı telefon üreticisi Xiaomi elektrikli araç piyasasına giriş yapacağını açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler