1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşte Türkiye'nin yıllık elektrik talebi projeksiyonu

İşte Türkiye'nin yıllık elektrik talebi projeksiyonu

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yıllık elektrik talebinin 2023 yılında 376 milyar kilovatsaate (kWh) ulaşacağı hesaplanıyor.  Enerji İşleri Genel...

İşte Türkiye'nin yıllık elektrik talebi projeksiyonu

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin yıllık elektrik talebinin 2023 yılında 376 milyar kilovatsaate (kWh) ulaşacağı hesaplanıyor.  

Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın, Türkiye Jeotermal Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin elektrik talebinin uzun vadede yıllık bazda yüzde 5-6 arttığına dikkat çekti. 2018 yılındaki toplam elektrik talebinin 303 milyar kWh olduğunu kaydeden Murat Zekeriya Aydın, hazırladıkları referans senaryoya göre yıllık talebin yüzde 25 artışla 2023 yılında 376 milyar kWh’yi bulacağını söyledi. Aydın, 2027 yılında ise 437 milyar kWh’lik elektrik talebine ulaşılacağı öngörüsünü de paylaştı. 

YENİLENEBİLİRE AĞIRLIK 

Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın, artan elektrik talebini karşılamak için yerli ve yenilenebilir kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanılmasına yönelik, ayakları yere basan, verimlilik de dahil enerji sektöründeki tüm gelişmeleri dikkate alan bir talep senaryosu üzerinde çalıştıklarını anlattı. Aydın, “2027’ye kadar sisteme ilave edilecek 40 bin MW’lik kurulu gücün yüzde 82’si yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı olacak” dedi. 

Mehmet KARA - ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler