1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Beijing 2022 Kış Olimpiyatlarında yenilenebilir elektriği kullanılacak

Beijing 2022 Kış Olimpiyatlarında yenilenebilir elektriği kullanılacak

Enerji Günlüğü - Beijing 2022 Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları'nın yapılacağı stadyumlarda yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik...

Beijing 2022 Kış Olimpiyatlarında yenilenebilir elektriği kullanılacak

Enerji Günlüğü - Beijing 2022 Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları'nın yapılacağı stadyumlarda yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik kullanılacak.

Beijing Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi ve Çin Devlet Elektrik Şebekesi Şirketi (SGCC) arasında olimpiyatların yapılacağı alanın yeşil elektrik enerjisiyle donatılmasını öngören anlaşma imzalandı. Böylece sporun ruhuna uygun olarak 2022 yılı olimpiyatlarında ilk kez tüm elektrik ihtiyacı tamamen yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından sağlanacak.

Beijing Belediye Başkan Yardımcısı ve Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Başkan Yarımcısı Zhang Jiandong, imza töreninde yaptığı açıklamada, stadyumlara yenilenebilir enerjinin sağlanmasının, Beijing'in yeşil olimpiyatlar ilkesini ve başvuru taahhütlerini yerine getirmek için attığı bir adım olduğunu söyledi. Zhang, bu önlemlerle Beijing ve Zhangjiakou gibi şehirlerde yenilenebilir enerjinin daha geniş kullanılması, kentsel ve bölgesel yüksek kaliteli kalkınmanın sağlanmasını hedeflediklerini bildirdi. 

2022 Kış Olimpiyat Oyunları Çin'in başkenti Beijing'de ve Hebei Eyaleti’nin Zhangjiakou kentinde düzenlenecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler