1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan’ın Cochin Havalimanı elektriğini güneşten karşılıyor

Hindistan’ın Cochin Havalimanı elektriğini güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’ın Kochi şehrindeki havalimanında kurulan 12 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali havalimanının tüm elektrik ihtiyacını...

Hindistan’ın Cochin Havalimanı elektriğini güneşten karşılıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’ın Kochi şehrindeki havalimanında kurulan 12 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali havalimanının tüm elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Hindistan’ın Güney bölgesindeki Kerala’daki Kochi şehrinde dünyanın en inovatif havalimanı olan Cochin International Airport Ltd (CIAL) elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayan dünyadaki ilk havalimanı oldu. 2018'de Birleşmiş Milletler Dünya Girişimcilik Vizyonu Ödülü'nü kazanan proje, Hindistan'ın karbon salımını azaltmak için güneş enerjisinin kullanımını hızla artırma hedefleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Cochin Havalimanının kargo hangarlarının yanına yerleştirilen paneller yaklaşık 4000 m2 alan üzerine kuruldu. 46.000 güneş panelinin yerleştirildiği havalimanı, Dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan havalimanı olarak ilk olarak kendi elektriğini üretiyor. Güneş panellerinde üretilen elektrik havalimanında bulunan toplam 50-60 bin üniteye elektrik sağlıyor. 

9.3 milyon dolar maliyetli proje 12 MW kurulu güce sahip ve önümüzdeki 25 yıl boyunca 300.000 tonluk karbon salımını engelleyecek. Santralin kendini 6 yılda amorti edeceği belirtiliyor.

Cochin havalimanı yeni terminal binası ile artan talebi karşılamak için güneş enerjisi tesisinin kapasitesini daha da artıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler