1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya'da 335 şehre dizel araç yasağı teklifi

Almanya'da 335 şehre dizel araç yasağı teklifi

Enerji Günlüğü - Alman çevreciler, ülkede 335 şehirde yıllık azot oksit salım sınırının aşıldığına dikkat çekerek, dizel araç kullanımı yasağı...

Almanya'da 335 şehre dizel araç yasağı teklifi

Enerji Günlüğü - Alman çevreciler, ülkede 335 şehirde yıllık azot oksit salım sınırının aşıldığına dikkat çekerek, dizel araç kullanımı yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

Alman çevreciler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen yıllık ortalama 40 mikrogram/metreküp azot oksit miktarını aşan 335 şehirde dizel araç yasağı getirilmesi talebinde bulundu. Almanya Çevre Örgütü (DUH) 2018 yılında, mahkeme kararıyla 20 bölgede dizel araçlara sürüş yasağı getirildiğini hatırlatarak, 2019 yılında ise birçok yerleşim yerinde yasağın uygulanması için mahkemeye gideceklerini açıkladı.

MÜNİH BİRİNCİ SIRADA

Son yapılan ölçümlerde, azot oksit sınırının yüzde 78 oranı ile geçen Münih şehri birinci sırada. Münih’i yüzde 73 oranla Stuttgart, yüzde 72 oranı ile Darmstadt, yüzde 62 oranı ile Köln, yüzde 60 oranı ile Reutlingen ve yüzde 58 oranı ile Düren ve Hamburg şehirleri takip ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) açık hava için yıllık ortalama azot oksit miktarını, 40 mikrogram/metreküp olarak sınırlandırılması gerektiğini duyurmuş, Avrupa Birliği de kararı 1999 yılında onaylamıştı. 

Almanya Federal Mahkemesinin, eyalet ve belediyelerin dizel araçları trafikten men edebileceği kararının ardından birçok şehirde mazotlu araç kullanımına yasak getirilmişti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler