1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Nature Enerji'den biyokütle santrali için kurutma-karbonlaştırma tesisi

Nature Enerji'den biyokütle santrali için kurutma-karbonlaştırma tesisi

Enerji Günlüğü - Nature Enerji, Afyonkarahisar’da kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisi alanında tavuk dışkısı, büyükbaş hayvan dışkısı ve...

Nature Enerji'den biyokütle santrali için kurutma-karbonlaştırma tesisi

Enerji Günlüğü - Nature Enerji, Afyonkarahisar’da kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisi alanında tavuk dışkısı, büyükbaş hayvan dışkısı ve biyogaz atığı kurutma-karbonlaştırma tesisi kuracak.

Nature Enerji Ölç. Tek. Dan. San. Ve Tic. A. Ş. Afyon’da kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisine ilave olarak tavuk dışkısı, büyükbaş hayvan dışkısı ve biyogaz atığı kurutma-karbonlaştırma tesisi kuracak. Şirket, Afyonkarahisar İli, Bolvadin İlçesi, Kalıntoprak Mahallesi, 109 pafta, 384 ada, 13, 14, 15, 16 parsellerde ‘Biyokütleden Enerji Üretim Tesisine İlave Tavuk Dışkısı, Büyükbaş Hayvan Dışkısı ve Biyogaz Atığı Geri Kazanım Tesisi’ kurmayı planlıyor. 

825 bin lira bedelli proje kapsamında içeriğindeki nem alınacak, fermantasyon süreci tamamlanarak, kullanılacak hammaddeler karbonlaştırılacak. TS EN ISO 17225 uygunluğu alınmış biyokütle yakıt olarak kullanılacak. Uygun olmaması durumunda tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere gerekli izinler alınacak. Kurulacak proses teknolojisi ile dışkının nemi atmosfere verilmeyecek, kondens tankına toplanarak bertarafa yollanacak, geri kalan kısım ise ürün olarak kullanılacak.

Kurulacak tesis ile bölgede önemli çevre sorunu haline gelen dışkılar hammadde olarak kullanılarak ekonomiye kazandırılacak.

NATURE ENERJİ AFYON’DA ORMAN ATIKLARINI ENERJİYE ÇEVİRECEK

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler