1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karaman’da 3.7 MW’lık Yalman II HES kurulacak

Karaman’da 3.7 MW’lık Yalman II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Yeşilnehir Enerji, Karaman’ın Ermenek ilçesi sınırları içindeki Kışla Deresi üzerinde 3.686 MWe kurulu güce sahip Yalman II Hidroelektrik...

Karaman’da 3.7 MW’lık Yalman II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Yeşilnehir Enerji, Karaman’ın Ermenek ilçesi sınırları içindeki Kışla Deresi üzerinde 3.686 MWe kurulu güce sahip Yalman II Hidroelektrik Santrali kurup işletmeyi planlıyor.

Yeşilnehir Enerji Üretim Dağıtım İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman İli, Ermenek İlçesi, Aşağıçağlar Köyü civarında Kışla Deresi üzerinde 3.686 MWe kurulu güce sahip Yalman II HES Projesi’nin yapılması ve işletilmesi planlanıyor. Şirket daha önce santrali 2.60 MW kapasiteli olarak projelendirmişti.

Yaklaşık 2.3 milyon lira bedelli proje kapsamında Kışla Deresi üzerinde 1.010 m kret kotunda mevcut DSİ regülâtörü ve bu derenin sularını yükleme havuzuna ileten 4330 m uzunluğunda yine mevcut DSİ iletim kanalı proje kapsamında kullanılacak.

Yalman II HES’den 11.039 GWh elektrik üretilecek. Santralde üretilecek elektriğin enterkonnekte sisteme bağlanması için bir Enerji Nakil Hattı da yapılacak.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler