1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karapınar YEKA1 GES ortaklığı dağılıyor

Karapınar YEKA1 GES ortaklığı dağılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk güneş enerjisi ihalesini kazanan ve Karapınar’da bin megavatlık güneş enerjisi santrali ve 500 megavatlık ekipman...

Karapınar YEKA1 GES ortaklığı dağılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk güneş enerjisi ihalesini kazanan ve Karapınar’da bin megavatlık güneş enerjisi santrali ve 500 megavatlık ekipman üretim fabrikası kuracak olan Hanwha-Kalyon Ortak Girişimi Grubu’nun (OGG) ortaklığını sonlandırmak için görüşmeler yaptıkları kaydedildi.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, 2017 yılında yapılan Konya-Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde bulunan ve 1000 megavat kapasite tahsisli Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı YEKA-1 GES ihalesini 6,99 dolar cent/ kwh ile kazanan Kalyoncu- Hanwha Grubu yollarını ayırmaya karar verdi. Taraflar, bu konuda görüşmelere başladı. Kalyon’un, başka bir yabancı ortakla projeyi gerçekleştirmek için girişimlerde bulunabileceği belirtiliyor.

Hanwha-Kalyon Ortak Girişimi tarafından YEKA-fotovoltaik hücre ve güneş modülü fabrikası ve AR-GE merkezi temel atma töreni 21 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmişti. 

KARAPINAR YEKA 1 GES İHALESİNİ HANWHA-KALYON GRUBU KAZANDI!

HANWHA - KALYON GÜNEŞ PANELİ FABRİKASININ TEMELİNİ ATIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler