1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sönmezler Adana’daki biyodizel tesisinin kapasitesini arttıracak

Sönmezler Adana’daki biyodizel tesisinin kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Sönmezler Yağ, Adana Hacı Sabancı OSB’deki biyodizel tesisinin üretim kapasitesini günde 6,5 tondan 100 tona çıkaracak.Bitkisel yağlardan...

Sönmezler Adana’daki biyodizel tesisinin kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Sönmezler Yağ, Adana Hacı Sabancı OSB’deki biyodizel tesisinin üretim kapasitesini günde 6,5 tondan 100 tona çıkaracak.

Bitkisel yağlardan dizel yakıt üreten Sönmezler Yağ San. ve Tic. A.Ş. tarafından, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde işletilmekte olan Biodizel Üretim Tesisinin üretim kapasitesinin artırılması planlanıyor. Ayrıca kurulu bulunan ve işletilmekte olan mevcut 190 ton/gün kapasiteli rafine yağ üretim tesisine ham madde sağlamak amacıyla 192 ton/gün kapasiteli Ham Yağ Üretim Tesisinin kurulması planlanıyor.

900 bin lira bedelli kapasite artışı projesi kapsamında piyasanın talebine istinaden Biodizel Üretim Tesis kapasitesi, 6,5 ton/günden 100 ton/güne artırılacak. Yeni kurulacak olan Ham Yağ Üretim Tesis kapasitesi ise 192 ton/gün olacak. 

Tesiste rafine edilen yağın bir kısmı Biodizel Üretim Tesisine aktarılırken geri kalanı satışa sunulacak. Böylece mevcut durumda kurulu bulunan 190 ton/gün kapasiteli rafine yağ üretim tesisi ve kurulacak olan 192 ton/gün kapasiteli Ham Yağ Üretim Tesisi ile birlikte toplam kapasite 382 ton/gün olacak.

Ham yağ üretim tesisinde elde edilecek olan ürünler tesis binasının zemin katında kurulu ve toplam 2.808 m2 kapalı alana sahip rafine yağ üretim tesisinde nötralize edilerek biodizel üretim tesisi için gerekli olan ham madde ihtiyacını karşılayacak. Yine arz talep doğrultusunda piyasaya satışı yapılacak.

Bitkisel yağlar, hayvansal yağlar, atık yağlar, düz yağlar reaktörde bazik ve asidik katalizörlerle methanol eklenerek metil esteri haline çevrilmesiyle biodizel üretiliyor.

Enerji Günlüğü 

SÖNMEZLER ADANA’DA BİYODİZEL TESİSİ AÇACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler