1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mitsubishi elektrikli araçları akü olarak kullanacak

Mitsubishi elektrikli araçları akü olarak kullanacak

Enerji Günlüğü - Mitsubishi Electric, geliştirdiği yeni enerji yönetimi teknolojisi ile bağlanan elektrikli araçları akü olarak kullanarak enerji maliyetlerini...

Mitsubishi elektrikli araçları akü olarak kullanacak

Enerji Günlüğü - Mitsubishi Electric, geliştirdiği yeni enerji yönetimi teknolojisi ile bağlanan elektrikli araçları akü olarak kullanarak enerji maliyetlerini azaltırken, şarj/deşarj programını birkaç dakikada bir güncelliyor.

Japon elektrikli ürün ve sistem üreticisi Mitsubishi Electric, yeni enerji yönetimi teknolojisi ile elektrikli araç şarjını ve deşarjını optimize ederek şirketlerin elektrik enerjisi maliyetlerini azaltıyor. Şirket, fotovoltaik ve diğer elektrik üretimi sistemlerinin verimli bir şekilde yönetilmesi ve şirket tesislerinde park halinde bulunan elektrikli araçların şarjı ve deşarjı için enerji yönetimi teknolojisi geliştirdi. 

ENERJİ MALİYETLERİ AZALTILIYOR

Mitsubishi Electric’in yeni sistemi, şirketlerde güç koşullandırma sistemine bağlanan ya da çıkarılan elektrikli araçların durumunu düzenli olarak izliyor, bağlanan elektrikli araçları akü olarak kullanarak enerji maliyetlerini azaltıyor ve şarj/deşarj programını birkaç dakikada bir güncelliyor. Sistem tüm bu çalışmalar sonucunda elektrikli araç kullanımlarından kaynaklanan enerji maliyeti artışlarını minimum düzeye indiriyor. Aynı zamanda şebekeden sağlanan elektrik enerjisi fiyatlarındaki dalgalanmalara göre fotovoltaik ve diğer elektrik üretimi sistemlerinin devreye alınmasını da kontrol ediyor. 

Mitsubishi Electric’in geliştirdiği yeni enerji yönetimi teknolojisinde kullanılan çok yönlü güç koşullandırma sistemi, pik saatlerde şebeke elektriği kullanımını azaltmak ya da başka kaynaklara yönlendirmek için minimum elektrik maliyetlerini hesaplıyor. Ayrıca fotovoltaik ve diğer elektrik üretimi sistemleri ile kullanıcının şirketinde park halinde bulunan elektrikli araçların şarj/deşarj işlemlerini koordine ediyor, elektrik ihtiyacına ve fotovoltaik elektrik üretim kapasitesine ilişkin tahminler yürütüyor. Tescilli modelin matematiksel programlama özelliği sayesinde alınan elektrik kapasitesi, arz-talep dengesi ve elektrikli araçlar ile sahadaki akülerin maksimum ve minimum şarj/deşarj seviyeleri şeklindeki sınırlamalar dikkate alındığında, şebekeden temin edilecek enerji miktarı, elektrik birim fiyatları, filodaki elektrikli araçların elektrik ihtiyacı ve öngörülen kullanım seviyesi gibi bilgilere dayalı olarak sahada elektrik üretimi ve elektrikli araç şarj/deşarj işlemleri için optimum bir plan hazırlanıyor. 

Geleneksel enerji yönetimi sistemlerinde kullanıcının enerji talebinin şebekeden temin edilecek enerji miktarını aşmasını önlemek için bir eşik belirleniyor. Elektrikli araçlar önceden şarj edildiği için enerji talebinin eşik değeri aşması durumunda deşarj edilmeleri mümkün oluyor. Ancak beklenmedik bir şekilde birçok elektrikli aracın saha dışında kullanılması halinde elektrik birim fiyatı görece yüksekken elektrikli araçları şarj etmek gerekebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler