1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS: Lisans başvurularında taahhütname söz konusu değil

PÜİS: Lisans başvurularında taahhütname söz konusu değil

Enerji Günlüğü – PÜİS; bayileri, lisans başvurularının herhangi bir taahhütnameyle alakasının olmadığı konusunda uyardı. Petrol Ürünleri...

PÜİS: Lisans başvurularında taahhütname söz konusu değil

Enerji Günlüğü – PÜİS; bayileri, lisans başvurularının herhangi bir taahhütnameyle alakasının olmadığı konusunda uyardı. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), yayınladığı açıklamayla bazı dağıtıcı şirketlerin elektronik lisans başvurularıyla ilgili yetki belgelesi isterken, beraberinde bir taahhütname imzalanmasını da istediği duyumunu aldıklarını; böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını bildirdi ve bayileri uyardı. 

PÜİS’in açıklamasında şöyle dendi; “Bilindiği gibi, EPDK mevzuatı uyarınca otogaz bayilik lisans başvuruları 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sadece elektronik ortamda, akaryakıt bayilik lisans başvuruları ise 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren hem yazılı olarak, hem de elektronik ortamda yapılacaktır.

Yine EPDK’nın mevzuatı uyarınca elektronik başvuruların, otogaz bayilik lisansı için dağıtıcılar aracılığıyla yapılması zorunlu iken, lisans tadil, süre uzatımı ve sona erdirme işlemleri bayiler tarafından aksi belirtilmediği takdirde yine dağıtıcılar aracılığıyla yapılacak.  

Akaryakıt bayilik lisans başvurularında ise EPDK mevzuatı uyarınca dağıtıcılar aracılığıyla başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Bayi dilediği takdirde ve yetki belgesi düzenlemek suretiyle elektronik başvuruyu dağıtıcısı aracılığıyla yapabiliyor. 

TAAHHÜTNAME TALEBİNİN MEVZUATTA YERİ YOK

Hal böyleyken, bazı dağıtım şirketlerinin bayilere gönderdikleri yazılarda elektronik başvuru için yetki belgesinin yanı sıra taahhütname de gönderdikleri ve bu taahhütnameyi de imzalamalarını talep ettikleri bilgisi, belgeleriyle birlikte Sendikamıza ulaşmıştır. 

Lisans başvurusuyla bir ilgisi bulunmayan, mevzuatta yeri bulunmayan, EPDK tarafından istenmeyen ve bayilerimiz için ileride büyük mağduriyetlere yol açacak bu taahhütnamelerin imzalanmaması hususunda bayilerimizi uyarırız.

Öte yandan elektronik ortamda yapılacak lisans başvurularına ilişkin bayilerimizi bir kez daha bilgilendirmek amacıyla EPDK’nın konuya ilişkin mevzuatı aşağıda bayilerimizin bilgilerine sunarız”. 

Önceki ve Sonraki Haberler