1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkiye’de nükleer enerji gelişmeleri ODTÜ’de ele alınacak

Türkiye’de nükleer enerji gelişmeleri ODTÜ’de ele alınacak

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği, nükleer enerjide ülkemizde yaşanan gelişmeler ve hukuksal boyutunun masaya yatırılacağı bir panel düzenleyecek.Orta...

Türkiye’de nükleer enerji gelişmeleri ODTÜ’de ele alınacak

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği, nükleer enerjide ülkemizde yaşanan gelişmeler ve hukuksal boyutunun masaya yatırılacağı bir panel düzenleyecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği, kamuoyunun sürekli gündeminde olan ülkemizde yapımı sürmekte ve planlaması yapılmakta olan nükleer santrallerin güncel durumu, bu santrallerin güvenliği, çevreye etkileri ile kullanılmış nükleer yakıtların bertarafı konuları ile ilgili bir panel düzenleyecek. 19 Ocak 2019, Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak panel Üniversite kampüsü içinde yer alan Vişnelik Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Panelde ülkemizde kurulması planlanan nükleer enerji santrallerinin lisanslama ve regülasyon çalışmalarının yanısıra nükleer santrallerin, ülkemizin enerji ihtiyaçları ve üretim kapasiteleri içerisindeki yeri anlatılacak. Ayrıca bu santrallerin kurulumunun hukuksal boyutu da tartışılacak.

KONUŞMACILAR

Panel Yöneticisi: Fuat Tiniş (ME’80)(ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu Üyesi)

Doç. Dr. Şule Ergün (HÜ Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Nükleer Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)

Dr. Serhat Alten (ME’ 85)(TAEK Nükleer Güvenlik Dairesi Başkanı)

Nedim Bülent Damar (EE’ 70)(TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eski Başkanı, ODTÜ MD Enerji Komisyonu Üyesi)

Nurten Çağlar Yakış (Avukat)

 
Önceki ve Sonraki Haberler