1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Hollandalı Transmark Çanakkale’ye 19 MW’lık JES kuracak

Hollandalı Transmark Çanakkale’ye 19 MW’lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Hollandalı jeotermal enerji şirketi Transmark Renewables, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 19 MW kapasiteli Transmark Jeotermal Enerji...

Hollandalı Transmark Çanakkale’ye 19 MW’lık JES kuracak

Enerji Günlüğü - Hollandalı jeotermal enerji şirketi Transmark Renewables, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 19 MW kapasiteli Transmark Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurup işletecek.

Amsterdam merkezli uluslararası yenilenebilir enerji şirketi Transmark Renewables şirketini Türkiye kolu olan Transmark Turkey Gülpınar Yenilenebilir Enerji Üretim San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Tuzla-Gülpınar-Kocaköy Mevkiinde yer alan 17/44 işletme ruhsatlı sahada 19 MWe kurulu gücünde jeotermal enerji santrali kurulması planlanıyor.

Jeotermal Enerji Santrali (JES) 4,9 MWe ve 14,1 Mwe kurulu gücünde olan iki üniteden oluşacak santralin maliyetinin 92 milyon lira olması öngörülüyor. Elektrik Santrali binary tip Organik Rankine türbin ve jeneratör sistemi, ısı değiştiricileri, soğutucular (cooler), besleme pompaları sisteminden oluşacak. Tesisin inşaat dönemi tamamlandıktan sonra 30 yıl proje ömrü olacak. 

Türkiye’de Çanakkale dışında Manisa’da da jeotermal ruhsatına sahip olan şirketin Şili ve Hollanda’da jeotermal enerji yatırımları bulunuyor.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler