1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Korozo Tekirdağ’da trijenerasyon tesisi kapasitesini arttıracak

Korozo Tekirdağ’da trijenerasyon tesisi kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Plastik ambalaj firması Korozo, Tekirdağ Ergene'deki fabrikasında bulunan trijenerasyon tesisine 3 adet 4,582 MWt ısıl güce sahip trijenerasyon...

Korozo Tekirdağ’da trijenerasyon tesisi kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Plastik ambalaj firması Korozo, Tekirdağ Ergene'deki fabrikasında bulunan trijenerasyon tesisine 3 adet 4,582 MWt ısıl güce sahip trijenerasyon tesisi ekleyerek, yılda 48 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretecek.

1973 yılından bu yana plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Korozo Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, enerji verimliliğine yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirketin, Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'ndeki 83 bin 200 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde kurulu Avrupa Serbest Bölge Şubesi tarafından trijenerasyon tesisi kurulması planlanıyor. 

Korozo’nun 11. Fabrikasının bulunduğu Avrupa Serbest Bölgesi’nde hali hazırda “Yüzey Kaplama-Temizleme ve Boya Üretimi” işlemleri yapılıyor. Aynı zamanda tesis bünyesinde 1 adet 4,582 MWt kapasiteye sahip Trijenerasyon Tesisi ve 2 adet 6,4 MWt kapasiteye sahip Kızgın Yağ Kazanları bulunuyor. Yeni yatırım kapsamında Tesiste mevcut trijenerasyon tesisine ilave olarak üç adet 4,582 MWt ısıl güce sahip trijenerasyon tesisi ve mevcut kızgın yağ kazanlarına ilave olarak 2 adet 6,4 MWt Kızgın Yağ Kazanı eklenecek. 

Yaklaşık 8.5 milyon lira değerindeki yeni yatırımlarla dört adet 18,328 MWt’lik trijenerasyon tesisinden yılda 48 milyon kWh elektrik, 67.080.000 kWh değerinde sıcak su ve 46.176.000 kWh değerinde soğuk su üretilecek. Ayrıca, 4 adet 6,4 MWt’lik kızgın yağ kazanından 25,6 MW kızgın yağ ve 4000 kg kapasiteli Solvent Geri Kazanım Ünitesi’nden günde 2,8 ton solvent geri kazanılabilecek.

Trijenerasyon tesislerinde, enerji hem elektrik hem de ısı ve soğutma biçimlerinde aynı sistemden, eş zamanlı olarak beraberce üretilir.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler