1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ürdün'ün doğalgaz ihtiyacının yarısını Mısır karşılayacak

Ürdün'ün doğalgaz ihtiyacının yarısını Mısır karşılayacak

Enerji Günlüğü - Ürdün, bu yıl elektrik üretimi için ihtiyaç duyduğu doğalgazın yarısını Mısır’dan ithal edecek.Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah...

Ürdün'ün doğalgaz ihtiyacının yarısını Mısır karşılayacak

Enerji Günlüğü - Ürdün, bu yıl elektrik üretimi için ihtiyaç duyduğu doğalgazın yarısını Mısır’dan ithal edecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi Ürdün’ü ziyaret ederek, iki ülke arasında ticaret, yatırımlar, askeri işbirliği, enerji, nakliye, ilaç sanayi iş gücü alanlarında daha fazla işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Ziyaret kapsamında Ürdün'ün 2019 yılında ihtiyacı olan doğalgazın yarısının Mısır'dan temini konusunda anlaşma imzalandı. 

NEPCO, Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS) ve Jordanian Egyptian Fajr For Natural Gas Transmission and Supply Company arasında imzalanan anlaşma ile gaz alımı konusundaki esaslar belirlendi. NEPCO'nun enerji maliyet artışını önleyecek bu anlaşma, sanayi sektörünün enerji kullanımına da destek olacak. 

Ürdün’ün doğalgaz ihtiyacının kalan kısmı Ürdün’e Akabe Limanı’ndan sıvılaştırılmış gaz sağlayan Shell tarafından karşılanacak. Elektrik üretimi için kalan eksiklik ise yerel yenilenebilir kaynaklardan giderilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler