1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Pelesen: Enerji tüketiminin %40’ı binalarda

Pelesen: Enerji tüketiminin %40’ı binalarda

Enerji Günlüğü - İZODER Başkanı Levent Pelesen, binalarda tüketilen enerjinin Türkiye’nin toplam enerji tüketiminin %40’a yakınını oluşturduğunu...

Pelesen: Enerji tüketiminin %40’ı binalarda

Enerji Günlüğü - İZODER Başkanı Levent Pelesen, binalarda tüketilen enerjinin Türkiye’nin toplam enerji tüketiminin %40’a yakınını oluşturduğunu belirterek, ısı yalıtımı ile %15 tasarrufun mümkün olduğunu açıkladı.

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, ‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, binalarda tüketilen enerjinin Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakının binalarda harcandığını söyledi. Peselen, Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülke toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmanın mümkün olduğunu da kaydetti.

YALITIMLA %50 TASARRUF SAĞLANIYOR

Yalıtımla kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla harcanan enerjiden ortalama yüzde 50 tasarruf sağlandığına dikkat çeken İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Doğru ısı yalıtımı uygulamaları, doğalgaz ve elektrik faturalarını yarı yarıya düşürdüğü için konut sakinlerinin bütçesini ve konforunu direkt ilgilendiriyor. Ayrıca binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor. Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmamız mümkün. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun, enerji tasarruflu binalara sahip olabilmek için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz. Yeniden inşa edilecek tüm binalara, doğru malzeme ve Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip ustalarla doğru uygulama yaptırırsak, milli ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkı sağlayabiliriz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler