1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 8 Ocak’ta doğalgaz tüketim rekoru kırıldı

8 Ocak’ta doğalgaz tüketim rekoru kırıldı

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 8 Ocak günü tüm zamanların rekorunun kırıldığını ve ülke çapında 245 milyon...

8 Ocak’ta doğalgaz tüketim rekoru kırıldı

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 8 Ocak günü tüm zamanların rekorunun kırıldığını ve ülke çapında 245 milyon metreküpü aşan doğalgaz tüketimi gerçekleştiğini söyledi. 

Fatih Dönmez, 08 Ocak 2019 günü, 245 milyon metreküp doğalgaz tüketildiğini ve bunun ülke tarihinin en yüksek günlük tüketim miktarı olduğunu açıkladı. Bakan Dönmez, doğalgaz arz güvenliğini sağlamaya yönelik aldıkları önlemler sayesinde rekor düzeydeki tüketim artışının, hiçbir kesinti ya da kısıntıya gitmeden karşılandığını kaydetti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, son yılların en soğuk kış aylarının yaşandığını belirtti ve 08 Ocak 2019 günü bütün ülkede toplamda 245 milyon metreküpü aşan miktarda doğalgaz tüketilerek tüm zamanların rekorunun kırıldığını ve talebin kesintisiz karşılandığını bildirdi.

“TÜRKİYE ÜRETİCİ OLMADIĞI HALDE İHRACATÇI OLACAK”

Fatih Dönmez şunları kaydetti: “Doğalgaz arz güvenliğini sağlamak için LNG, FSRU ve depolama projeleriyle sisteme günlük gaz akışı, 310 milyon metreküpe çıkarıldı. Şu anda en çok tüketim yapılan zamanlar dahil olmak üzere günlük tüketimi çok rahat karşılayabilecek altyapıya sahibiz. Kısa vadede hedefimiz olan günlük gaz akışını 400 milyon metreküpe çıkaracak çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz. Atacağımız bu adımlarla Türkiye sadece kendi gaz ihtiyacını karşılamayacak; aynı zamanda kaynak zengini bir ülke olmamasına rağmen bu yatırımlarla birlikte gaz ihraç eden bir ülke konumuna gelecek. 2018’in sonunda Hakkari ile beraber 81 ilde 504 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık. Toplamda 15 milyon aboneyle yaklaşık 60 milyon vatandaşımız doğal gaz kullanım konforuna erişti”. 

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde de günlük doğalgaz tüketiminde tüm zamanların rekoru gerçekleşti.

Günlük doğalgaz tüketim rekoru, daha önce 14 Şubat 2017 tarihinde; 243 milyon metreküplük günlük tüketimle kırılmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler