1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Uniper 300 MW’lık doğalgaz santrali kuracak

Uniper 300 MW’lık doğalgaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Alman elektrik şirketi Uniper, uzun bir aranın ardından Almanya’nın ilk doğalgaz yakıtlı elektrik santralini kuracak.Alman elektrik...

Uniper 300 MW’lık doğalgaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Alman elektrik şirketi Uniper, uzun bir aranın ardından Almanya’nın ilk doğalgaz yakıtlı elektrik santralini kuracak.

Alman elektrik şirketi Uniper SE, Almanya’nın son on yıl içindeki ilk doğalgaz yakıtlı elektrik santralini kuracak. Şirket, Alman elektrik dağıtım şebekesi operatörü TenneT'ten Almanya'nın güneyinde 300 MW büyüklüğünde doğalgaz yakıtlı enerji santrali ihalesi aldığını açıkladı. 

Yapılan açıklamaya göre, şirketin işlettiği diğer doğalgaz santrallerinin de bulunduğu Irsching kentinde kurulacak tesis, Ekim 2022'de faaliyete geçecek. 

Uniper Baş Operasyon Direktörü Eckhardt Ruemmler, gaz santrallerinin yüksek esnekliklerinin rüzgar ve güneş enerjisinden elde edilen kontrol edilemeyen elektriğin artan payını dengelemek için ideal olduğunu kaydetti.

Alman enerji şirketi E.ON, petrol ve gaz çalışmaları için ayrıştırdığı kolu Uniper'deki kalan %46.65 hissesini Finli enerji şirketi Fortum’a satmıştı.

Uniper Avrupa'da ve Rusya'da yaklaşık 40 gigawat kapasiteli enerji santrallerini işletiyor. Avrupa çapında gaz boru hatları, sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ve nükleer santraller ile enerji ticareti operasyonlarının yanı sıra hidroelektrik, kömür ve gazla çalışan tesislere de sahip. Uniper aynı zamanda bazı Avrupa ülkelerinin büyük muhalefet yaptığı Kuzey Akım 2 de de hisseye sahip.

E.ON UNİPER’DE KALAN HİSSELERİNİ FORTUM’A SATIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler