1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alpaslan II HES için röpriz sahası kurulacak

Alpaslan II HES için röpriz sahası kurulacak

Enerji Günlüğü - Murat Nehri Enerji , Muş’ta yürütmekte olduğu Alpaslan II Barajı ve HES inşaatının kesintiye uğramaması için kazıdan çıkan malzemenin...

Alpaslan II HES için röpriz sahası kurulacak

Enerji Günlüğü - Murat Nehri Enerji , Muş’ta yürütmekte olduğu Alpaslan II Barajı ve HES inşaatının kesintiye uğramaması için kazıdan çıkan malzemenin depolanıp tekrar kullanılacağı röpriz sahası kuracak. 

Murat Nehri Enerji Üretim A.Ş., Muş’ta kurmakta olduğu 280 MW’lık Alpaslan II Barajı ve HES’in inşaat çalışmalarının kesintiye uğramasının önüne geçmek ve röpriz alanlarında inşaatın devamını sağlayacak kadar malzeme bulundurmak amacıyla bir röpriz sahası daha kuracak. Şirket, Muş İli, Merkez İlçesi, Akkonak Köyü, Gölhazal Mevkii, 628 ve 633 No’lu parseller ve Dumlusu Köyü, Murat Mevkii 26 ve 27 No’lu parsellerde 1/25.000 ölçekli J47 d4 paftasında yer alan yaklaşık 4,7 hektarlık alanda Alpaslan II Barajı ve HES Sol Sahil Röpriz Sahası – 4 projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Proje alanında, Alpaslan II Barajı ve HES projesi kapsamında yer alan geçirimli malzeme alanlarından çıkarılacak malzeme depolanacak.

Yaklaşık 9 milyon lira bedelli proje kapsamında Alpaslan II Barajı ve HES projesi kapsamında inşaat faaliyetlerinde ve dolgu işlemlerinde kullanılacak malzemeler, malzeme alanlarından belirlenen röpriz alanlarına taşınacak. Röpriz alanlarında biriktirilen malzeme baraj aksı ve civarında yoğun olarak gerçekleşecek olan inşaat ve dolgu işlemlerinde kullanılmak üzere sevk edilecek.

Sahada toplam 1.253.000 ton (700.000 m3) geçirimli malzeme yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde depolanacak. Böylece yılda ortalama 626.500 ton/yıl (350.000 m3) geçirimli malzeme depolanacak. Ayrıca santral inşaat faaliyetleri ilerlediğinde proje alanından inşaat alanına dolgu malzemesi sevki de başlayacak. İnşaat alanına sevk edilecek malzeme dönemsel olarak değişiklik gösterecek olsa da en yüksek değer alınması için bu miktar 5.000 ton/gün kabul ediliyor. Röpriz alanı baraj gölü altında kalmayacak, alanda depolanan malzemenin tamamı inşaat faaliyetleri kapsamında alınmış olacak.

Enerji Günlüğü  

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler