1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kamboçya ile HES’leri de kapsayan su anlaşması onaylandı

Kamboçya ile HES’leri de kapsayan su anlaşması onaylandı

Enerji Günlüğü – Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamboçya Krallığı Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Anlaşması, Cumhurbaşkanlığı...

Kamboçya ile HES’leri de kapsayan su anlaşması onaylandı

Enerji Günlüğü – Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamboçya Krallığı Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Anlaşması, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. 

21 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da imzalanan anlaşma, iki ülke arasında su kaynaklarıyla ilgili her türlü konuda teknik, ticari ve bilimsel işbirliği yapılmasını öngörüyor. Anlaşma kapsamında baraj inşaatları, barajların işletilmesi, baraj ve hidroelektrik santrallerinin yapımı ve su kaynaklarına dayalı elektrik üretiminde özel sektörün konumu gibi konular düzenleniyor. 

İki ülke 3 ay içinde birer Ulusal Koordinatör atayacak ve bundan böyle su konusunda uzman, araştırmacı, danışman ve personel değişimi; ortak çalıştay, seminer, eğitim çalışmaları ve teknik geziler düzenlenmesi; ortak projeler hazırlanması ve uygulanması ile bilimsel veri ve belge paylaşımı konularında işbirliği içinde davranacak. 

Bir yıl geçerli olan anlaşma, hükümetlerden biri aksi yönde bir karar alana kadar her yıl kendiliğinden yenilenmiş sayılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler