1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dağıtım sektöründe 2019 hedefi kesintisiz kaliteli elektrik

Dağıtım sektöründe 2019 hedefi kesintisiz kaliteli elektrik

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım sektörü, Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda 2019 için, kesintisiz ve kaliteli elektrik hedefi belirledi. Enerji...

Dağıtım sektöründe 2019 hedefi kesintisiz kaliteli elektrik

Enerji Günlüğü – Elektrik dağıtım sektörü, Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda 2019 için, kesintisiz ve kaliteli elektrik hedefi belirledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin  (ELDER) her yıl düzenlediği Yıllık Değerlendirme Toplantısı, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bu yıl Gaziantep’te yapıldı.

Toroslar EDAŞ’ın ev sahipliğini üstlendiği toplantı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya 21 elektrik dağıtım şirketi, EPDK, TEDAŞ, TEİAŞ ve EÜAŞ temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar açılış sırasında birer konuşma yaptı. 

2019’DA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, hedeflediklerini tarif ederken vatandaşların kaliteli ve kesintisiz elektriğe erişimi olduğunu kaydetti ve şunları ekledi, “Vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz olarak elektrik enerjisine erişimlerinin sağlanması için tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımızın çalışmalarıyla 2018’i tamamladık. 2019 yılı içerisinde müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışacağız”.

2020’DE SIFIR KESİNTİ!

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen de 3. tarife dönemi için elektrik dağıtım sektörü adına taahhüt edilen 20 milyar liralık yatırımın büyük bir kısmının şimdiden tamamlandığını belirtti. Çeçen şöyle konuştu, “Amacımız 2020 yılında, elektrik kesintisinin yaşanmadığı bir Türkiye. Bunun için önümüzdeki tarife döneminde de yatırımlarımız artarak devam edecek”. 

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar da 2019 yılında yapılacak projelere ve yatırımlara devam edileceğini belirtti ve “AYEDAŞ, Başkent ve Toroslar bölgeleri olmak üzere 14 ilde 20 milyon insanımıza elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Büyük sorumluluk ve her zaman daha iyisini hayata geçirme tutkusu taşıyoruz. 2019 yılı içerisinde de bölgelerimizde hep daha iyiyi hedefleyerek kaliteli ve sürdürebilir elektrik dağıtım hizmeti için yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda; müşteri memnuniyeti, 2018 yılı yatırımlarının değerlendirilmesi, 2019 yılı yatırım hedefleri ve planları ve hizmet kalitesi ile denetim ve genel aydınlatma hususları da ele alındı. 

Önceki ve Sonraki Haberler