1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bioak Giresun’da fındık kabuklarından kalorifer yakıtı üretecek

Bioak Giresun’da fındık kabuklarından kalorifer yakıtı üretecek

Enerji Günlüğü - Bioak Pelet Enerji, Giresun’un Bulancak ilçesinde odunsu artıklar veya fındık kabuğunu işleyerek günde maksimum 96 ton kalorifer yakıtı...

Bioak Giresun’da fındık kabuklarından kalorifer yakıtı üretecek

Enerji Günlüğü - Bioak Pelet Enerji, Giresun’un Bulancak ilçesinde odunsu artıklar veya fındık kabuğunu işleyerek günde maksimum 96 ton kalorifer yakıtı (pelet) üretecek. 

Bioak Pelet Enerji San. Ltd. Şti. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi 282 ada 133 nolu Parselde 5635,46 m2 alanda “Biyokütle Pelet (Kalorifer Yakıtı) Üretimi, Depolama ve Paketleme Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Tesiste günde maksimum 96 ton pelet üretilecek.

Yaklaşık 1 milyon lira yatırımla kurulacak tesiste odunsu artıklar veya fındık kabuğu öğütülerek talaş haline getirilecek, belirli oranda nem içerecek şekilde kurutulacak, peletleme makinasında preslenip kalıplanacak, soğutulacak ve biten ürünler paketlenecek. Ayrıca, pelet üretimi için mdf gibi kimyasal kullanılarak oluşturulan ürün parçaları ve talaşları, çevre kirliliğine yol açabileceği gibi sistem içerisinde yer alan döner fırına zarar verebilecek olması nedeniyle tesise alınmayacak.

Pelet; Her türlü tarımsal artık odun, endüstriyel odun artığı ve ormansal artıkların veya fındık kabuğunun kurutulup, öğütülerek talaş haline getirildikten sonra yüksek basınçla sıkıştırılmasıyla elde edilen 6-10 mm çapındaki yakıt topaklarıdır. Silindirik bir forma sahip olup, genellikle 6-10 mm çapında 20-30 mm uzunluğunda olan küçük parçalardır. Odun peleti veya fındık kabuğu peleti yaklaşık %7-12 arasında nem içerir. Nem oranı az olduğu için kalorisi normal oduna göre yüksektir. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler