1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yurt içi kaynak bilgisi beyanı vermeyen dağıtıcılara uyarı

Yurt içi kaynak bilgisi beyanı vermeyen dağıtıcılara uyarı

Enerji Günlüğü – EPDK, 2018 yılı yurt içi kaynak bilgisi beyanı vermemiş olan ve tebligat yapılamayan dağıtıcıları uyardı. Enerji Piyasası...

Yurt içi kaynak bilgisi beyanı vermeyen dağıtıcılara uyarı

Enerji Günlüğü – EPDK, 2018 yılı yurt içi kaynak bilgisi beyanı vermemiş olan ve tebligat yapılamayan dağıtıcıları uyardı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 2018 yılı, yurt içi kaynak bilgileri beyanını vermeyen ve tebligat yapamadığı dağıtıcı lisansı sahibi 66 şirketi, bildirimlerini 15 gün içinde yapmaları için, Resmi Gazete’de yayınladığı ilanla uyardı. 

Dağıtıcı lisansı sahibi şirketlerin 2018 yılına dair, yurt içi kaynak bilgileri beyanı göndermeleri gerekiyordu. Bu yükümlülüğünü yerine getirmediği anlaşılan dağıtıcılara tebligat gönderen EPDK, bu durumdaki şirketlerden 66’sına, adres değişikliği vb. çeşitli nedenlerle tebligatı ulaştıramadı. EPDK, tebilgatın ulaşmadığı şirketlere; 04 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete ilanı yoluyla yükümlülüklerini 15 gün içinde yerine getirmeleri için uyarıda bulundu. 

Yapılmadığı tespit edilen ve ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde gönderilmeyen 2018 yılı yurt içi kaynak bilgileri beyanına dair bildirimler EPDK tarafından dikkate alınmayacak.

Bu süre içinde de bildirim yapmayan dağıtıcılar hakkında Petrol Piyasasında Yapılacak Denetimler Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında işlem başlatılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler