1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Türkiye petrol ve doğal gaz sondajlarından ümitli

Türkiye petrol ve doğal gaz sondajlarından ümitli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'ye ‘Kömürü ne zaman bırakıyorsunuz?’ diyen Avrupa’nın Rusya-Ukrayna savaşının ardından doğal gaz imkanlarının daralmasıyla kömürcü oluverdiğini söyledi.

Türkiye petrol ve doğal gaz sondajlarından ümitli

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, 2024 yılında Karadeniz’de üç lokasyonda, Gabar ve Hakkari’de de farklı lokasyonlarda petrol ve gaz aranacağını ve bunların hepsinden ümitli olduklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rami Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin enerji alanına ilişkin sorularına yanıt veren Bakan Bayraktar, Türkiye’nin artan enerji talebini karşılarken dışa bağımlılığı azaltıp Türkiye’yi 2053’de karbon nötr bir ekonomi haline getirme temel stratejisi ile hareket ettiklerini kaydederek, “2024’te Gabar’da ümitli olduğumuz, Hakkari’de ümitli olduğumuz arama sondajımız olacak. Karadeniz’de çok önemli üç lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız. İnşallah bunların hepsinden ama mutlaka inanıyoruz ki bunlardan biz yeni keşif açıklayacağız” dedi.

KARADENİZ, GAZ İHTİYACININ %30’UNU KARŞILAYACAK

Türkiye'nin 81 ilinde 860 yerleşim yerinde doğal gaz erişimi olduğunu ifade eden Bayraktar, “2020’de Sakarya Gaz Sahasında karadan 170 kilometre uzakta, denizin ortasında Karadeniz'de Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gazı keşfini yaptık. Tam üretime geçtiğinde ülkemizin ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayacak çok büyük bir keşif. 2023 yılında o gazı devreye aldık. Şu anda evlerimizde kullanılan gazın bir kısmı oradan geliyor. Ne kadarı geliyor? Bugün 3 buçuk milyon metreküp, yani 1.4 milyon hanenin doğal gazına yetecek kadar gazı orada üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler