1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Karbon Aray, kömür tesisinde kapasite arttıracak

Karbon Aray, kömür tesisinde kapasite arttıracak

Karbon Eray Enerji, İzmir’deki kömür tesisinde kömür depolama kapasitesini yılda 57 bin 600 tondan 91 bin 800 ton/yıla çıkaracak ve 216 bin ton kapasiteli kurutma ünitesi ilave edecek.

Karbon Aray, kömür tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Karbon Aray Enerji Madencilik Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Köyü sınırları içinde işletilmekte olan Kömür Kırma, Eleme, Kurutma Ve Paketleme Tesisi’nde kömür depolama tesisinde kapasite artışı planlanıyor. Şirket ayrıca tesise kurutma tesisi ilavesi de planlıyor. 

Yaklaşık 3 milyon TL değerindeki proje kapsamında 102.000 ton/yıl eleme kapasitesi ile faaliyet gösteren tesiste piyasa talebine karşılık verebilmek için bitişik parselde Kömür depolama alanı ve kömür kurutma ünitesi ilave edilecek. Bu kapsamda kömür depolama kapasitesi yılda 57 bin 600 tondan 91 bin 800 ton/yıla çıkarılacak ve 216 bin ton kapasiteli kurutma ünitesi ilave edilecek. 

İTHAL KÖMÜRLER SATIŞA HAZIR HALE GETİRİLECEK

Proje alanına yurt içi ve yurt dışından denizyolu ile ithal edilen linyit taşkömürü, nemrut limanından kamyonlar ile getirilecek. Faaliyet alanında boyutlandırılıp paketlenecek olan kömürler yakıt olarak kullanılmak üzere bayilere ve dökme olarak satılan kömürler sanayi tesislerine karayoluyla gönderilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler