1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Energrom bir biyogaz santrali de Manisa’ya kuracak

Energrom bir biyogaz santrali de Manisa’ya kuracak

Enerji Günlüğü - Energrom Enerji, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kuracağı 2.2 MW kapasiteli biyogaz tesisinde büyükbaş hayvan ve tavuk gübresinden elektrik...

Energrom bir biyogaz santrali de Manisa’ya kuracak

Enerji Günlüğü - Energrom Enerji, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kuracağı 2.2 MW kapasiteli biyogaz tesisinde büyükbaş hayvan ve tavuk gübresinden elektrik üretecek.  

Energrom Enerji İnşaat Tic.ve San. A.Ş., Balıkesir, İzmir ve Aydın’dan sonra Manisa’da da biyogaz santrali kurmaya hazırlanıyor. Şirket Manisa İli, Turgutlu İlçesi, Çepnidere Mahallesi, Kışla Deresi Mevkii, 210 ve 223 nolu parsellerinde 2,2 MWe kurulu güç ve 350 ton/gün kapasiteli biyogaz tesisi kurmayı planlıyor. 

Santralde bölgede oluşan hayvan dışkısı (büyükbaş besi ve süt hayvancılık işletmeleri ve yumurta tavuğu işletmeleri) atıklarından elde edilen biyogaz ile elektrik üretilecek. Santralin yaklaşık 75.7 milyon liraya kurulması hesaplanıyor.

Günde yaklaşık 250 ton civarında büyükbaş hayvan gübresi ve 100 ton tavuk gübresi kullanılması planlanan santralde yılda 18.755.237 kWh elektrik üretilecek. 

ENERGROM BALIKESİR'DE 2.4 MW'LIK BİYOGAZ TESİSİ KURACAK

ENERGROM ENERJİ İZMİR'E 1 MW'LIK BİYOGAZ TESİSİ KURACAK

ENERGROM ÜÇÜNCÜ BİYOGAZ TESİSİNİ AYDIN’DA KURACAK

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler