1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uzkurt: Maden ve enerji kanunlarında değişiklik teklifimiz yasalaşacak

Uzkurt: Maden ve enerji kanunlarında değişiklik teklifimiz yasalaşacak

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Maden ve enerji kanunlarında değişiklikleri kapsayan kanun tekliflerinin komisyondan geçtiğini ve TBMM onayı ile yasalaşacağını açıkladı.

Uzkurt: Maden ve enerji kanunlarında değişiklik teklifimiz yasalaşacak

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’nın açılışında yenilenebilir enerji ile ilgili müjde verdi.  Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, “Komisyonumuz ve hükumetimiz yenilenebilir enerji alanında ülkemizin ve sektörün önünü açacak, ülkemizi güçlendirecek adımları atmaya devam ediyor. Maden ve enerji kanunlarında değişiklikleri kapsayan kanun teklifimiz komisyondan geçti ve genel kurulda görüşmelere başlanacak. Meclisimizin onayıyla teklifimiz yasalaşacak ve bu sayede enerji sektörümüzün önünü açmış olacağız” dedi.

Uzkurt, enerji verimliliği konusunda hükümet ve ilgili bakanlıkların ne kadar destek verirse versin toplumda ve sanayicilerde bu konularda gerekli eğitim, farkındalık ve bilinç oluşmadığı takdirde çabaların yeterli şekilde amacına ulaşmasının mümkün olmayacağına da dikkat çekti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler