1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin'deki Tianwan NGS’nin 4. ünitesi devrede

Çin'deki Tianwan NGS’nin 4. ünitesi devrede

Enerji Günlüğü - Rusya ve Çin’in ekonomik işbirliğinde hayata geçirilen en büyük proje olan Tianwan Nükleer Güç Santrali’nin 4’üncü ünitesi ticari...

Çin'deki Tianwan NGS’nin 4. ünitesi devrede

Enerji Günlüğü - Rusya ve Çin’in ekonomik işbirliğinde hayata geçirilen en büyük proje olan Tianwan Nükleer Güç Santrali’nin 4’üncü ünitesi ticari işletime başladı.

Rusya ve Çin’in ekonomik işbirliğinde hayata geçirilen en büyük proje olan Tianwan NGS’de 22 Aralık tarihinde önemli bir adım atıldı. Çin yerel saatiyle saat 03.17’de Tianwan NGS’nin 4’üncü Güç Ünitesi ticari işletime başladı. Böylece 4’üncü ünitenin devreye alınma süreci başarıyla tamamlanmış oldu.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Mühendislik Birimi’nin bir bölümü olan Atomstroyexport ile Çinli Jiangsu Nuclear Power Corporation (JNPC) arasında, Tianwan NGS’nin 4’üncü ünitesi için Ön Kabul Sertifikası önümüzdeki günlerde imzalanacak. Sertifika, Tianwan NGS’nin 3’üncü ve 4’üncü ünitelerinin Genel Sözleşmesine göre yapılan testlere dayalı olacak.

2 YILLIK TEMİNAT SÜRESİ DOLUNCA ÇİN’E DEVREDİLECEK

Rosatom’un Mühendislik Birimi’nden, Çin'deki Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alexey Bannik, “Bu tesisin işletimi için 2 yıllık bir teminat süresi başlatıldı ve bu süre sona erdiğinde ünite Çin tarafına devredilecek. Tianwan NGS’nin ikinci aşamasının tamamen takvime uygun şekilde oluşturulduğunu güvenle söyleyebiliriz. Bu önemli olay da bunu göstermektedir. Ayrıca, Tianwan NGS’nin 4’üncü ünitesinin Aralık ayında ticari işletiminin başlaması gibi oldukça önemli bir aşama, santralin 3’üncü ve 4’üncü ünitelerinin Rus ve Çinli uzmanların ortak çabalarıyla 2018 yılında faaliyete geçmesinin sağlandığı anlamına gelmektedir” açıklamasında bulundu.

Tianwan NGS’nin ticari işletimi için devir teslimi; 4’üncü ünite tarafından üretilen elektriğin, Çin ulusal şebekesine, yetkililer tarafından belirtilen sabit fiyatla tedarik edilmeye başlandığı anlamına geliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler