1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Karadağ en eski HES’ini yeniden yapılandırılacak

Karadağ en eski HES’ini yeniden yapılandırılacak

Enerji Günlüğü - Karadağ’daki en eski HES olan Perucica çatısı altındaki beş küçük hidroelektrik santralinin yeniden yapılandırılması ve modernizasyonu...

Karadağ en eski HES’ini yeniden yapılandırılacak

Enerji Günlüğü - Karadağ’daki en eski HES olan Perucica çatısı altındaki beş küçük hidroelektrik santralinin yeniden yapılandırılması ve modernizasyonu ile ilgili 3,26 milyon euro değerinde bir proje başlatılıyor. 

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG), 2019 yılından itibaren beş küçük hidroelektrik santralinin yeniden yapılandırılması ve modernizasyonu ile ilgili 3,26 milyon euro değerinde bir proje başlatılacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, Perucica Hidroelektrik Santrali’nin çatısı altında faaliyet gösteren Rijeka Crnojevica, Podgor, Lijeva Rijeka, Savnik ve Rijeka Musovica adlı hidroelektrik tesislerinin yeniden inşası için konsept tasarımının geliştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzalandı. Konsept tasarımının gelişimi için sekiz ay süre belirlendi. Bu belgenin 2019 yılının üçüncü çeyreğinde teftiş edildikten sonra ekipmanların en uygun üreticisi, dağıtıcısı, kurucusu ve bu beş tesisin baş tasarımcısı için bir kamu çağrısı başlatılacak. Bu küçük hidroelektrik tesislerin yeniden inşası ve modernizasyonunun 2019 yılında başlatılması öngörülüyor. 

Gornja Zeta nehrinin su havzasını kullanan ve 1960 yılında üretime başlayan santral ülkenin en eski hidroelektrik santrali. 307 MW kurulum kapasitesine sahip santralde yılda yaklaşık 1,300 GWh elektrik üretiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler