1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bildirim ve ihbar bırakma ücretlerinde artış

Bildirim ve ihbar bırakma ücretlerinde artış

Enerji Günlüğü – EPDK tedarik şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bildirim ve ihbar bırakma işlemlerinin ücretlerini arttırdı. Enerji Piyasası...

Bildirim ve ihbar bırakma ücretlerinde artış

Enerji Günlüğü – EPDK tedarik şirketlerinin abonelerden tahsil edeceği bildirim ve ihbar bırakma işlemlerinin ücretlerini arttırdı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, görevli tedarik şirketlerinin dağıtım şirketinden aldıkları ödeme bildirimi ve ikinci ihbar bırakma hizmetleri ile ilgili bedelleri 2019 yılı için arttırdı. 

01 Ocak 2019 gününden itibaren, 2019 yılı boyunca geçerli olacak olan bildirim bırakma ücretleri şöyle belirlendi: orta gerilimden (OG) bağlı tüketiciler için ödeme bildirimi bırakma bedeli 0,47 TL/işlem; ikinci ihbar bırakma bedeli, 9,46 TL/işlem; alçak gerilimden (AG) bağlı tüketiciler için de ödeme bildirimi bırakma bedeli 0,047 TL/işlem; ikinci ihbar bırakma bedeli ise 0,94 TL/işlem. 

2018 yılında orta gerilimden (OG) bağlı tüketiciler için ödeme bildirimi bırakma bedeli 0,38 TL/işlem; ikinci ihbar bırakma bedeli, 7,67 TL/işlem; alçak gerilimden (AG) bağlı tüketiciler için de ödeme bildirimi bırakma bedeli 0,038 TL/işlem; ikinci ihbar bırakma bedeli ise 0,76 TL/işlem olarak uygulanmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler