1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rumlardan KKTC’ye doğalgaz paylaşım önerisi

Rumlardan KKTC’ye doğalgaz paylaşım önerisi

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis,  Kıbrıs Adası’nın doğal zenginliklerinin kararlaştırılan nüfus oranı...

Rumlardan KKTC’ye doğalgaz paylaşım önerisi

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis,  Kıbrıs Adası’nın doğal zenginliklerinin kararlaştırılan nüfus oranı çerçevesinde 4’e 1 (4 Kıbrıslı Ruma karşılık 1 Kıbrıslı Türk) oranında paylaşılmasını önerdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Adası’nın doğal zenginliklerinin paylaşılması konusunda çözüm önerisi sundu. Kıbrıs Rum kesiminde sahip olunanları kötüye kullanma ya da bunlardan faydalanma konusunda hiçbir soru işareti olmadığını ifade eden Anastasiadis, “Kararlaştırılan bir nüfus oranı var, 4’e 1 (4 Kıbrıslı Ruma karşılık 1 Kıbrıslı Türk) ve bu orana göre istediğimiz noktaya ulaşabilirsek doğal zenginliğin paylaşımını da bu şekilde yaparız” diye konuştu.

KKTC’DEN TEPKİ 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Rum lider Anastasiadis’in, bu önerisine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Özersay, “Sayın Anastasiades’e sesleniyorum, bir an önce bu doğal zenginliğin tek sahibi gibi konuşmayı bırakırsa iyi olur” dedi.

“Bu zenginliğin nasıl paylaşılacağına Anastasiades tek başına karar verecek değildir, böyle bir hakkı yoktur” diyen Özersay, “Paylaşmaya gerçekten niyeti varsa buyursun bu konuda bizimle masaya otursun ve neyi ne oranda nasıl paylaşacağımızı bir an önce konuşmaya başlayalım, bir an önce mahsuplaşalım. Bunun nasıl olacağını mal sahibi gibi davranıp kendisi belirleyemez, bu kaynakların ortak sahibiyiz ve bu oran birlikte belirlenecek, birlikte belirlenmek zorunda” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler