1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Lüleburgaz’da doğalgaz arayacak

TPAO Lüleburgaz’da doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Kepirtepe mevkiinde 2 adet kuyu açarak doğalgaz arayacak. Türkiye...

TPAO Lüleburgaz’da doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Kepirtepe mevkiinde 2 adet kuyu açarak doğalgaz arayacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli İli sınırları içerisinde kalan AR/TPO/K/F18-b3 nolu ruhsat alanında Lüleburgaz İlçesi, Kepirtepe mevkiinde 2 (iki) adet kuyuda doğalgaz arama faaliyeti planlanıyor. 

Açılacak olan Kepirtepe-3 ve Kepirtepe-4 sondaj kuyularında 1300 metreye kadar inilmesi ve maliyetinin yaklaşık bir milyon lira olması öngörülüyor.

Her biri toplam 127 gün sürecek olan sondaj çalışmaları sonrasında kuyuda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler