1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisi bireysel kullanım modelleriyle yaygınlaşıyor

Güneş enerjisi bireysel kullanım modelleriyle yaygınlaşıyor

Enerji Günlüğü – Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan İsmet Top adlı vatandaş, akülü aracına güneş enerjisi paneli ekledi. Ordu’nun Altınordu...

Güneş enerjisi bireysel kullanım modelleriyle yaygınlaşıyor

Enerji Günlüğü – Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan İsmet Top adlı vatandaş, akülü aracına güneş enerjisi paneli ekledi. 

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan ve ortopedik bedensel engeli bulunan 53 yaşındaki İsmet Top, yaklaşık 2 bin 500 TL harcayarak akülü aracına güneş enerji sistemi taktırdı. Güneşli havalarda akülü aracını etkin biçimde kullanan İsmet Top, aracına taktırdığı panelin güneşten ve yağmurdan da koruduğunu belirtti. 

Aydın Didim’de güneş enerjisi alanında çalışan Serkan Kaptan da bir müşterisinin üç tekerlekli motosikletine 4 adet esnek panel takmıştı. Müşterisinin 5 yıldır özellikle yaz aylarında motosikleti kullanmaya devam ettiğini belirtti. Serkan Kaptan, 48 voltluk 4 aküyle çalışan motosikletin üzerine 100W’lık 4 adet esnek panel taktıklarını, maliyetin de o gün için yaklaşık 3.000 lira olduğunu; ancak günümüzde bu maliyetin biraz daha düşmüş olduğunu söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler