1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Yemen’i vuran uçaklar için yakıt hesap hatası yaptı

ABD Yemen’i vuran uçaklar için yakıt hesap hatası yaptı

Enerji Günlüğü - Pentagon, Yemen’deki Husi hareketine karşı kurulan Arap Koalisyonu’ndan yakıt ikmali ücretinde hesap hatası nedeniyle 331 milyon dolar...

ABD Yemen’i vuran uçaklar için yakıt hesap hatası yaptı

Enerji Günlüğü - Pentagon, Yemen’deki Husi hareketine karşı kurulan Arap Koalisyonu’ndan yakıt ikmali ücretinde hesap hatası nedeniyle 331 milyon dolar daha ödemesini istedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Yemen’deki Husi hareketine karşı kurulan Arap Koalisyonu uçaklarına sağladığı havada yakıt desteği için ücretlendirme hatası yapıldığını belirterek Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) ek olarak 331 milyon dolar daha ödemesini istedi. Pentagon’un Mart 2015’den bu yılın kasım ayına kadar oluşan ekstra borç ödemesinin yapılmasını beklediği kaydedildi.

Pentagon, ABD ordusunun, Suudi liderliğindeki koalisyonun savaş uçaklarına hava yakıt ikmali hizmetleri için "muhasebe hatası" yapıldığından doğru ücretlendirilmediğinin ortaya çıktığını belirtti. ABD, Yemen’deki Husi hareketine karşı kurulan Arap Koalisyonunun savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapmayı geçtiğimiz ay durdurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler