1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 2. 100 Günlük Eylem Planı'nda güneşte iki hedef belirlendi

2. 100 Günlük Eylem Planı'nda güneşte iki hedef belirlendi

Enerji Günlüğü - İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından MİLGES projesi kapsamında, 10 MW fotovoltaik panel...

2. 100 Günlük Eylem Planı'nda güneşte iki hedef belirlendi

Enerji Günlüğü - İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından MİLGES projesi kapsamında, 10 MW fotovoltaik panel üretiminin yapılması, santral kurulumu hazırlıklarının tamamlanması ile 1000 MW’lık YEKA-GES 2 yarışması için başvuruların alınması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “İkinci 100 Günlük Eylem Planı”nda güneş enerjisi ile ilgili iki hedef yer aldı. İlk hedef, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Fotovoltaik Temelli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi-MİLGES projesi kapsamında, 10 MW fotovoltaik panel üretiminin yapılması, santral kurulumu hazırlıklarının tamamlanması olarak açıklandı.

Güneş enerjisi alanında belirlenen ikinci hedef ise güneş enerjisine dayalı elektrik santral kurulu gücünün %21’ine denk gelen 1.000 MW kurulu gücündeki YEKA-GES 2 yarışması için yeterli katılım olması halinde başvuruların alınması olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler