1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK petrol piyasası 2019 gelir payı bedellerini belirledi

EPDK petrol piyasası 2019 gelir payı bedellerini belirledi

Enerji Günlüğü – EPDK, petrol piyasası faaliyetleriyle ilgili 2019 yılı gelir payı bedellerini belirledi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2019...

EPDK petrol piyasası 2019 gelir payı bedellerini belirledi

Enerji Günlüğü – EPDK, petrol piyasası faaliyetleriyle ilgili 2019 yılı gelir payı bedellerini belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2019 yılında uygulanacak olan ulusal petrol stokunun tamamlayıcı kısmın edinilmesi nedeniyle oluşabilecek kaynak ihtiyacı, finansman giderleri ve bu kısım stokların depolama ve idame maliyeti için kullanılacak gelir payı bedellerine ilişkin karar yayınladı. 

Buna göre ihrakiye amaçlı kullanılanlar da dahil olmak üzere benzin türleri ile benzin türleriyle harmanlanarak üretilen etanol türleri; ihrakiye amaçlı kullanılanlar da dahil olmak üzere motorin ve biyodizel türleri; gazyağı; havacılık yakıtları; yakıt nafta ve damıtık denizcilik yakıtlarının her biri için 2019 yılı petrol piyasası faaliyetlerinde uygulanacak gelir payı bedeli 3,93 TL/m3 oldu. 

Artık denizcilik yakıtları ile ihrakiye amaçlı kullanılanlar dahil olmak üzere fuel oil türlerinin 2019 yılı gelir payı bedeli ise 4,18 TL/m3 olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler