1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hat katılım bedeli hesaplama ve ödeme şartları düzenlendi

Hat katılım bedeli hesaplama ve ödeme şartları düzenlendi

Enerji Günlüğü – EPDK Hat Katılım Bedelinin Belirlenmesine Dair Usul ve Esaslar’ı yayınladı. Düzenleme, Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem...

Hat katılım bedeli hesaplama ve ödeme şartları düzenlendi

Enerji Günlüğü – EPDK Hat Katılım Bedelinin Belirlenmesine Dair Usul ve Esaslar’ı yayınladı. 

Düzenleme, Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği’nin 10/B maddesinin altıncı ve yedinci fıkraları uyarınca hat katılım bedeli hesaplaması ve bu bedellerin ödenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla yayınlandı. Yeni düzenlemede hat kullanım bedelinin hesaplanmasında kullanılacak formül belirlenmiş ve yasal hükme bağlanmış oldu. 

Düzenlemede meskun mahal dışındaki 500 metreyi aşan orta gerilim (OG) bağlantı hatlarının enerjilendirme tarihinden itibaren 5 yıl boyunca bağlantı hattı niteliğini koruyacağı ve bu süre sonunda dağıtım şebekesi kapsamına alınacağı belirtildi. Dolayısıyla hat katılım bedeli ödenmesi de bu 5 yıllık süreyle sınırlı olacak. 

Bağlantı hattını inşa eden veya bağlantı bedelini ödeyen kullanıcıya ödenecek hat katılım bedeli, Hat katılım Bedelinin Belirlenmesine Dair Usul ve Esaslar çerçevesinde, dağıtım şirketi tarafından hesaplanacak. Hesaplanan tutar mevcut hatta bağlanması öngörülen yeni kullanıcıya bildirilecek. Kullanıcının hat katılım bedelini ödediğini belgelemesiyle dağıtım şirketi bağlantı görüşü oluşturacak. Dağıtıcılar kullanıcılardan, bunun dışında ilave bir ücret talep edemeyecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler