1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Offshore RES’ler atağa kalkacak

Offshore RES’ler atağa kalkacak

Enerji Günlüğü - Global rüzgar enerjisi sektöründe önümüdeki on yıl içinde 680 GW yeni kapasite kurulumu yapılması ve bunun da %40’ını offshore...

Offshore RES’ler atağa kalkacak

Enerji Günlüğü - Global rüzgar enerjisi sektöründe önümüdeki on yıl içinde 680 GW yeni kapasite kurulumu yapılması ve bunun da %40’ını offshore (denizüstü) rüzgar santrallerinin oluşturması bekleniyor. 

Birleşik Krallık merkezli danışmanlık şirketi Wood Mackenzie’nin 'Global Wind Power Market Outlook Update: Q4 2018’ raporuna göre, karasal rüzgar santrallerine göre daha masraflı olan offshore rüzgar santralleri de önümüdeki dönemde hatırı sayılır ölçüde artacak. Rapora göre offshore rüzgar santralleri, önümüdeki on yıl içinde 680 GW yeni kurulum kapasitesine sahip olacağı tahmin edilen küresel rüzgar santrallerinin %40’ını oluşturacak.

2020 ve 2023 yılları arasında global rüzgar enerjisi kapasitesinin yılda ortalama 2.7 GW artacağı öngörülen raporda, 2018 yılı üçüncü çeyreğinde global rüzgar sektörünün %2 oranında arttığı belirtildi. 

AVRUPA OFFSHORE RES’LERDE ODAK NOKTASI

Rapora göre, offshore rüzgar santralleri özellikle Avrupa’da sektörün büyümesinde kilit rol oynayacak. Wood Mackenzie Amerika Elektrik ve Yenilenebilir Araştırma direktörü ve raporun sorumlusu Luke Lewandowski, “2018 yılı sonunda 16GW açık deniz rüzgâr gücü kapasitesi ve 2018'den 2027'ye kadar bölgede 47GW'dan fazla olması beklenen Avrupa açık deniz sektörü, Avrupa rüzgar enerjisi endüstrisinin odak noktasını oluşturmaya devam ediyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler