1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Osman Dinçbaş Petkim Yönetim Kurulu üyesi oldu

Osman Dinçbaş Petkim Yönetim Kurulu üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Petkim Holding AŞ’nin boş bulunan yönetim kurulu üyeliği görevine Osman Dinçbaş atandı. Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin...

Osman Dinçbaş Petkim Yönetim Kurulu üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Petkim Holding AŞ’nin boş bulunan yönetim kurulu üyeliği görevine Osman Dinçbaş atandı. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine, Türk Ticaret Kanunu’nun 363. ve Şirket Esas Sözleşmesi’nin 11. maddesi hükümlerine göre, yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Kurul’un onayına sunulmak üzere, bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Osman Dinçbaş atandı.

Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan Osman Dinçbaş, kariyerine 1984 yılında Ernst & Young’ın İstanbul ofisinde denetim asistanı olarak başladı. Daha sonra ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, bu ülkede toplam üç yıl süreyle görev yaptı. 1998 yılında Türkiye’de denetim ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlendi ve bu bölümü ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), İş Süreçleri Mimarisi ve Risk Yönetimi hizmetlerinde uzmanlaşmış 60 danışmanın görev aldığı geniş kapsamlı bir hizmet dalına dönüştürdü. 2002 yılında Ernst & Young Türkiye’de Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) olarak atandı. Aynı zamanda, Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Yönetim Komitesi Üyesi ve Bölge’nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yaptı. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden Osman Dinçbaş bu görevini 2010 yılı sonuna kadar sürdürdü. 2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yaptı ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak üzere Ernst & Young’dan ayrıldı. Osman Dinçbaş, 2004–2010 yılları arasında, art arda 3 dönem Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Osman Dinçbaş, halen T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler