1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yeniyurt Hatay’da akaryakıt ve LPG depolama kapasitesini arttıracak

Yeniyurt Hatay’da akaryakıt ve LPG depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yeniyurt Petrol, Hatay’ın Erzin ilçesindeki tesisinde akaryakıt depolama kapasitesini 48 bin 600 metreküp ve LPG dolum kapasitesini...

Yeniyurt Hatay’da akaryakıt ve LPG depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yeniyurt Petrol, Hatay’ın Erzin ilçesindeki tesisinde akaryakıt depolama kapasitesini 48 bin 600 metreküp ve LPG dolum kapasitesini de 7 bin metreküp arttıracak.

Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş. tarafından Akaryakıt ve LPG Dolum, Depolama, Dağıtım çalışmaları yaptığı Hatay İli, Erzin İlçesi, Aşağıburnaz Mahallesinde “Akaryakıt ve LPG Dolum, Depolama, Dağıtım Tesisi Kapasite Artışı” yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 509 milyon lira bedelli proje kapsamında yeni akaryakıt ve LPG tankları ilave edilerek akaryakıt depolama kapasitesinin 12.561 m3’ten 61.161 m3’e çıkarılması ve LPG depolama kapasitesinin 30.500 m3’ten 37.500 m3’e çıkarılması planlanıyor. Böylece tesisin toplam depolama kapasitesinin 98.661 m3 (akaryakıt + LPG) olacak. 

Tesiste deniz yoluyla gelen akaryakıt ve LPG’nin boşaltılması, depolanması ve dolumu (yüklemesi) yapılacak. Akaryakıt ve LPG gemiyle gelecek, mevcut boru hatlarıyla taşınarak, akaryakıt ve LPG depolama tanklarında depolandıktan sonra kara tankerleriyle dağıtımı yapılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler