1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Garanti Bankası öztüketimi için GES kurdu

Garanti Bankası öztüketimi için GES kurdu

Enerji Günlüğü – Garanti Bankası öztüketimini karşılamak amacıyla ilk güneş enerjisi yatırımını gerçekleştirdi. Garanti Bankası, 2018 yılında...

Garanti Bankası öztüketimi için GES kurdu

Enerji Günlüğü – Garanti Bankası öztüketimini karşılamak amacıyla ilk güneş enerjisi yatırımını gerçekleştirdi. 

Garanti Bankası, 2018 yılında 3 farklı ildeki hizmet noktalarının çatılarına çatı tipi güneş enerjisi santrali kurdu. Pendik Teknoloji Kampüsü için aldığı LEED sertifikası, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası, WWF Yeşil Bina Diploması da alan şirket yenilenebilir enerji sektörüne finansman sağlayan kuruluşlardan biri. 

2018’de üç güneş enerjisi santrali yatırımını hayata geçiren şirketin Bodrum Şubesi’nin çatısına kurulan GES, 55kW kurulu güçle; Sivas Çağrı Merkezi’nin çatısındaki tesis 30kW kurulu güçle ve Antalya Akdeniz Şubesi’ndeki tesis de 8kW’lık kurulu gücüyle faaliyete geçti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, teknoloji maliyetlerinin hızla düşmesi ve fiyat dalgalanmalarına karşı tüketiciyi koruması nedeniyle güneş enerjisi yatırımlarının son yıllarda cazip hale geldiğini söyledi ve şunları ekledi: “Bugüne kadar yenilenebilir enerji yatırımlarına 5 milyar USD finansman sağladık. Finansman tarafında hayata geçirdiğimiz bu öncü uygulamaları kendi faaliyetlerimiz kapsamında da gerçekleştirmeye başladık. Artık yenilenebilir enerjiyi sadece finanse ederek değil, kendi binalarımızda kullanım amaçlı yatırım yaparak da destekliyoruz. Uygulamalarımızın tüm finans sektörüne örnek olmasını arzu ediyoruz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler