1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. GNS ve EnergySolutions’dan Asya nükleer enerji pazarı için güç birliği

GNS ve EnergySolutions’dan Asya nükleer enerji pazarı için güç birliği

ABD'li EnergySolutions ve Alman GNS, Asya’daki nükleer enerji santrallerinin sökülmesinden kaynaklanan büyük bileşenlerin geri dönüşümü ve bertarafı için işbirliği yapacak.

GNS ve EnergySolutions’dan Asya nükleer enerji pazarı için güç birliği

Enerji Günlüğü - ABD'li EnergySolutions ve Almanya'nın GNS Gesellschaft für Nuklear-Service mbH şirketi, Asya kıtasındaki nükleer enerji santrallerinin gelecekte sökülmesinden kaynaklanan büyük bileşenlerin taşınması ve imhasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. 

İşbirliği, hizmet dışı bırakılan Asya nükleer santrallerinin büyük bileşenlerinin ABD'deki EnergySolutions tarafından imha edilmesini içeriyor. Alman radyoaktif atık uzmanı GNS, bileşenlerin ambalajlanması ve kalifikasyonu konusundaki deneyimiyle nakliyeyi mümkün kılacak.

GERİ DÖNÜŞTÜRME FIRSATI

EnergySolutions tarafından yapılan açıklamada, Asya'daki müşterilere metalleri nükleer endüstride yeniden kullanmak üzere geri dönüştürme fırsatı sunulduğu belirtilerek, “Ortaklık öncelikle büyük bileşenlere odaklanacak, ancak aynı zamanda bertaraf edilecek metal atık miktarını azaltmak için diğer metalleri geri dönüştürmenin yollarını da arayacak. Bu imha yolu, gerçek atık miktarını azaltırken aynı zamanda yeni kaynakların tüketimini de azaltacaktır” denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler