1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polonya karasularında 2.5 GW’lık RES kuracak

Polonya karasularında 2.5 GW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGE Group, Polonya’nın sahil şehri Łeba açıklarında toplam 2.5 GW kapasiteli rüzgar enerjisi santralleri...

Polonya karasularında 2.5 GW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Polonya kamu enerji şirketi PGE Group, Polonya’nın sahil şehri Łeba açıklarında toplam 2.5 GW kapasiteli rüzgar enerjisi santralleri kurulumu için ortaklık kuracağı potansiyel yatırımcılar arıyor. 

Polonya kamu enerji şirketi Polska Grupa Energetyczna (PGE Group), iş ortakları için Baltık Denizi’nde 2545 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santralleri kurmak için bir araştırma başlattığını açıkladı. Grup eşit ortaklıkla offshore rüzgar yatırımları için bir düzinenin üzerinde potansiyel yatırımcı şirketi davet ederek görüştü. 

Grubun offshore programının ilk ayağında Elektrownia Wiatrowa Baltica-2 ruhsat sahasında 1.5GW’lık offshore rüzgar santralleri ve  Elektrownia Wiatrowa Baltica-3 ruhsat sahası içerisinde yer alan 1.04 GW’lık santrallerinin kurulumu var.

PGE Group santraller için 2019 yılında çevre izni almayı bekliyor. Çevre izni alınması halinde ilk elektrik üretimini 2025 yılında, ticari elektrik üretiminin de 2026 yılında başlaması öngörülüyor. 

Şirket, 1GW açık deniz rüzgar santrali kurarak yılda 1 milyon ton, rüzgar projesinin 25 yıllık ömrü boyunca da 100 milyon ton kadar CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Grubun Polonya’da 14 kara rüzgar enerjisi santrali, 29 hidroelektrik santrali, 4 pompalı depolama tesisi ve bir adet güneş santrali bulunuyor. Tüm bu santrallerin toplam kapasitesi ise yaklaşık 2188.9MW.

 
Önceki ve Sonraki Haberler