1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aygaz'dan Akfel'in geriye dönük doğalgaz zammına dava

Aygaz'dan Akfel'in geriye dönük doğalgaz zammına dava

Enerji Günlüğü – Aygaz AŞ, doğalgaz tedarik sözleşmesindeki fiyatların geriye dönük arttırılması nedeniyle tedarikçisine dava açmaya hazırlanıyor. Aygaz...

Aygaz'dan Akfel'in geriye dönük doğalgaz zammına dava

Enerji Günlüğü – Aygaz AŞ, doğalgaz tedarik sözleşmesindeki fiyatların geriye dönük arttırılması nedeniyle tedarikçisine dava açmaya hazırlanıyor. 

Aygaz AŞ, bağlı ortaklıklarından biri olan Aygaz Doğalgaz Toptan Satış AŞ için doğalgaz tedarik ettiği Akfel Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşmede belirtilen fiyatların geçmişe dönük zamlanması nedeniyle davalık olacak. 

Akfel AŞ müşterilerine, ithalat yaptığı Gazprom Export LLC (Gazprom) tarafından başlatılan fiyat revizyonu tahkim sürecinin Akfel aleyhine sonuçlandığını ve 01 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere ithalat fiyatının Gazprom lehine uyarlanmasına ve bu kapsamda Akfel’e uygulanan indirimin kaldırılmasına karar verildiğini bildiren bir yazı gönderdi. 

Yazıda; Akfel AŞ ile Aygaz Doğalgaz AŞ arasında imzalanan sözleşme uyarınca ithalat fiyatında meydana gelen değişikliğin, 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatına yansıtılacağı; sözleşmede belirlenen fiyat belirleme mekanizmasının tahkim kararına göre revize edileceği ve kontrat fiyatının aynı tarihinden itibaren geçerli olmak üzere geriye dönük olarak güncellenmiş olması nedeniyle oluşan borç miktarı ve ilgili faturaların ayrıca gönderileceği bildirildi. 

Buna göre söz konusu geçmişe dönük fiyat revizyonu dolayısıyla Aygaz Doğalgaz AŞ’nin Akfel AŞ’ye ilave olarak yaklaşık 35 milyon USD ödeme yapması gerekecek. Aygaz AŞ, konuyla ilgili dava ve tahkim hakkı dahil her türlü çözüm yolu için çalışmalara başladıklarını duyurdu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler