1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Koçar: Üniversiteler enerji savaşında yer almalı

Koçar: Üniversiteler enerji savaşında yer almalı

Enerji Günlüğü - SOLARTR 2018 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Günnur Koçar, üniversitelerin enerji alanında ülke sorunlarına ve ihtiyaçlarına dokunan,...

Koçar: Üniversiteler enerji savaşında yer almalı

Enerji Günlüğü - SOLARTR 2018 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Günnur Koçar, üniversitelerin enerji alanında ülke sorunlarına ve ihtiyaçlarına dokunan, yerli sanayinin gelişmesini öncelik haline getiren ülke ve dünya çapında projelere, çalışmalara ve ürünlere imza atmaları gerektiğini söyledi.

SOLARTR 2018’in kapanış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Güneş Enerjisi Enerji Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Günnur Koçar, günümüzün enerji savaşları içerisinde, üniversitelerin kalemi, bilgisi ve birikimi ile yer almasının önemine değinerek, “Devletin sağladığı imkanların getirdiği büyük sorumluluğun bilinci ile teknolojik dışa bağımlılığı yok etmek, ülkemizi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmek bizim için borçtur. Üniversiteler, enerji alanında çalışmaları sadece rafları süsleyen, uygulamadan kopuk, kişisel çıkarları ön planda tutan çalışmalar yerine, ülke sorunlarına ve ihtiyaçlarına dokunan, yerli sanayinin gelişmesini öncelik haline getiren ülke ve dünya çapında projelere, çalışmalara ve ürünlere imza atmalıdır” dedi.

YERLİ KAYNAK İLE ENERJİ ÜRETİMİ

Yerli kaynaklar ile enerji üretimine vurgu yapan Koçar, “Çevresel kaygı ve enerji bağımsızlığı mantığını kavramış olan pek çok insan yenilenebilir enerji kaynaklarına duyulan ihtiyacın farkına varmış durumdadır. Birçok ülke artan enerji talebine yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile cevap vermeye çalışmaktadır. Ülkemizde de sürekli artan enerji fiyatları ve bunun paralelinde artan enerji talebi, geleneksel yöntemlerle fosil yakıtlardan elde edilen enerjiyi çok daha pahalı kılarken, ülkemizin konumu itibariyle mevcut yüksek güneş, rüzgar ve biyokütle enerjisi potansiyeli, değerlendirmeye hazır kaynaklar olarak göze çarpmaktadır.” dedi.

Koçar, SOLARTR 2018’in üniversitelerin, uygulamacıların, sanayicilerin ve ilgili kurumların yeni bilgi ve araştırmaları ile güneş enerjisi sektörünü ve gelişimini bütüncül bir yaklaşımla değerlendirip tartışabildiği, tüm tarafların bir araya getirildiği bir platform olmaya devam edeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler