1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Lider Gıda Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Lider Gıda Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Lider Gıda Manisa’nın Salihli ilçesinde seracılık faaaliyeti yürüttüğü sahada iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Manisa...

Lider Gıda Manisa’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Lider Gıda Manisa’nın Salihli ilçesinde seracılık faaaliyeti yürüttüğü sahada iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Manisa İli, Salihli İlçesi, Hasalan Köyü, Karaağaçlı Mevkiinde, tapunun 16 pafta, 1059 nolu parselinde, 208 ruhsat numaralı sahada Lider Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti. tarafından 2 adet jeotermal kaynak arama Sondajı yapılması planlanıyor. 

BİR ADET KUYU YERİNE İKİ ADET KUYU

Arazide seracılık faaliyeti yürüten ve seraların ısıtılmasında jeotermal kaynak kullanan şirket bu amaçla önceki yıllarda 4 adet sondaj kuyusu açmıştı. Ancak bu kuyulardan biri hızlı tren hattı üzerinde kalması ve TCDD tarafından acele kamulaştırma yaptırılarak bölgenin terki istenmesi nedeniyle kullanılamıyor. Bu sebeple kullanım dışı kalacak olan 1 adet sondaj kuyusu yerine iki adet sondaj kuyusu açılması planlanıyor. İki kuyunun toplam maliyetinin yaklaşık 2.6 milyon TL olması bekleniyor. 

Yapılacak çalışmalar ile rezerv tespiti ve üretim uygunluğu araştırılacak ve daha sonra bu alanda üretim yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Proje alanının 2 noktasında çalışma yapılması ve bu noktaların her birinde yaklaşık 1300 metre derinliğe inilmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler